whippets: VAN HET NIEUWE WOUD

Subtitle

29-08-'16

Ondertussen zijn we eind augustus, na een kleine periode van loopsheid en vakantie zijn we terug begonnen met stevige trainingen. Door het warme weer van de laatste weken is dat niet zo simpel. Maar we kunnen niet meer dan ons best doen. Op de trainingen zien we toch al een kleine vooruitgang dus ik en de honden hebben er terug zin in. We zien wel wat er komt. Ik hoop dit seizoen nog enkele koersen te lopen.

Verder wil ik iedereen die naar Toulouse gaan succes wensen en een goede reis.  

20-07-'16

Zondag 18-07 werd het Belgisch Kampioenschap gelopen in Westerlo. Normaal was het 2 weken geleden al maar door de overvloedige regenval van de weken daarvoor was het toen niet mogelijk om de ren te laten daar gaan.

Ik had er alles aan gedaan om Kiki (Moonlight) perfect aan de start te brengen, maar door die 2 weken uitstel wist ik niet wat ik kon verwachten.

Met de nodige zenuwen kwam ik aan in Westerlo. Eerst naar de dierenarts, alles ok. Dus startten met de reeksen te lopen. Met een matige start kwam ze halverwege goed opzetten en zo won haar koers. Mooi gelopen maar de tijd was niet zo goed. De halve finale werd ze na wat botsen 2de. Mijn missie met Kiki was geslaagd : namelijk finale lopen. De finale met Kiki onder het zwarte rendek. Kot 6 met een mindere start zat er niet meer in dan een 4de plaats. In de finale waren haar krachten op spijtig genoeg.

1) Funny Girl

2) Imany

3 )Funck de Lux

4) Moonlight

5) Hello Darling

6) Lollypop

Dit is de uitslag van de Teven. Diegene die een beetje op de hoogte zijn weten dat dit de absolute (Belgische) Top is bij de teven. Daardoor kan ik zeggen dat ik enorm fier ben op de prestatie van mijn Kiki (Forest-Laws Moonlight).

 

02-06-'16

Hier zijn we nog eens. Ondertussen heeft Kiki (Moonlight) al meerdere koersen gelopen. Na 4 keer in de B-klasse gelopen te hebben is ze gepromoveerd naar de A-klasse. Vorige week in Son heeft ze de eerste koers gelopen in de A-klasse en ze behaalde een 4de plaats in de finale.

Afgelopen zondag liep ze in Westerlo. In de reeksen werd ze 2de. In de halve finale ook 2de. En in de finale 4de. Het gaat goed met Kiki, alleen haar start kan beter maar hopelijk gaat het wel beter worden als ze meer koersen gelopen heeft.

Langs de andere kant mag ik al tevreden zijn dat ik nog met Kiki kan lopen na haar zwaar kwetsuur. Toen was er sprake van dat ze nooit meer zou kunnen rennen.

Met de andere jonge honden gaat het ook goed. Ze zijn begonnen met op de training samen met andere honden te lopen.

26-04-'16

Zondag gaan lopen met Kiki (Moonlight) in Beringen, de Lenteprijs. In de reeks goed weg en 1ste . In de halve finale slecht gestart en 2de. Toen in de finale onder het witte rendek, vanuit hok 6, goed mee weg met de andere honden en halverwege de piste kwam ze uit het pak en won ze overtuigend.

Dank u Shany !

11-04-'16

Gisteren gaan lopen met kiki ( Forest Laws Moonlight ). Haar eerste koers ,dus altijd een beetje afwachten wat het ging worden. Er waren spijtig genoeg maar 5 hondjes in haar categorie. De reeks won ze in een tijd van 22.34. Rechtstreeks finale , onder het rode rendek. Ze won de finale in een tijd van 22.40. Zo de eerste ren zit erop en nu hopelijk kunnen we haar conditie nog een beetje aanscherpen. Op naar de volgende koers.

Met dank aan de fotograaf !

29-03-'16

Nog eens wat tijd om mijn site bij te werken. Dus gaan we beginnen met wat nieuws over de honden.

De honden hebben al veel getraind en vorige week zaterdag de eerste keer gaan trainen naar Geldrop. Ze hebben allemaal hun best gedaan en gingen vlot rond. Dat vond ik al een goed begin want de eerste training van het seizoen weet je nooit en dan was het ook nog op een vreemde piste. Nu zaterdag trainen in Westerlo en dan weten we meer hoe goed of hoe slecht ze in form zijn. Verder wens ik iedereen nog een goed en plezant renseizoen. En nu maar hopen dat het een blessure vrij seizoen gaat worden.

 

Dit is een foto van de nodige rust die mijn honden gehad hebben deze winter:

 

01-09-'15

Ik wil al de deelnemers aan het Europees Kampioenschap in Hunstetten veel succes wensen. Zelf ga ik niet deelnemen maar ik ga wel een kijkje nemen. Voor iedereen supporteren die het wil en hopelijk veel plezier maken. En dat iedereen zonder kwetsuren naar huis mag terugkeren. Lang leven de windhondensport!

01-06-'15

Ondertussen is het lang geleden dat ik nog eens tijd gemaakt heb om aan mijn site te werken. Ik ben momenteel samen met mijn vriendin onze woning aan het verbouwen. Dus niet veel tijd om met men hobby bezig te zijn. Maar al de tijd die ik heb gebruik ik nuttig om mijn honden te verwennen en te trainen. Zodat ik volgend jaar (met een beetje geluk) terug kan rennen met mijn jonge teven.